Strategisch HR Advies

De markt verandert en om ondernemingen gezond te houden dienen deze mee te bewegen. Dat vraagt om inkrimpen, groeien, veranderen en dat op een verantwoorde wijze, om daarmee in te kunnen inspelen op de veranderingen in de markt.

De HRM-dienstverlening van Countess

Adviseert in veranderings- en transformatieprocessen vanuit HR vooral online gerelateerd. Focus ligt op visie, werkprocessen, leiderschap, innovatie, organisatiestructuur en cultuur. Countess heeft de expertise op zowel de gedrags- als de organisatiekant en verbindt deze met elkaar.
Interim Management kan worden ingeschakeld om deze processen en cultuurtrajecten te implementeren. Begeleidt individuele medewerkers in hun loopbaan- en persoonlijke ontwikkeling. Verzorgt op maat gemaakte training op HR gebied, organisatie- en cultuurveranderingstrajecten.

In het HRM-werkveld wordt Countess ingeschakeld

Door ondernemingen die willen transformeren naar een (online) multi media organisatie en de consequenties daarvan voor het HR-beleid.
Countess is gespecialiseerd in het meedenken over de strategie en het begeleiden van personeel in dit transformatieproces.

Ook voor het HR-vraagstuk rondom de aan- en verkoop van (internationale) bedrijfsonderdelen te begeleiden. Waarbij de onderhandelingen met (internationale) vakbonden en ondernemingsraden een belangrijk onderdeel kunnen zijn. Op tijdelijke basis de HR-afdeling aansturen c.q. de HR directeur te vervangen. Voor het ontwikkelen en implementeren van diverse HR-instrumenten. En voor individuele coaching van medewerkers ten aanzien van hun loopbaan.

Daarnaast heeft Heleen de Graaf samen met Carolina Pruis, de auteur van het boek Happy in je werk, de Design Your Career Methode ontwikkeld. Op basis van deze methode is een trainingsprogramma ontwikkeld, dat bestaat uit een praktische stappenplan met concrete oefeningen en nuchtere inzichten ontleend uit wetenschappelijk onderzoek. In de trainingen van Design Your Career ontdek je in zeven stappen wie je bent, wat je kunt, wat je eigenlijk wilt en hoe je dat nieuwe werk uiteindelijk vindt. Het eindresultaat is een A4-tje met een helder plan van aanpak. Meer informatie is te vinden op www.designyourcareer.nu.

Opdrachtgevers van Countess zijn onder andere:

VNU, RTL, Canon, Sanoma Digital,  Eurocol/Forbo, Belvilla, EuroRelais, NU.nl, Schoolbank.nl, Kieskeurig, Square Melon, Shieldmark, Twijnstra & Gudde, Telegraaf Groep, Robidus, Okaycolor, Vakmedianet, Tevreden.nl, VdBJ-, Mediapartners Group, DAS rechtsbijstand, Restauratiefonds, Amstelring, Born05, RTV NH & AT5, Univé, New Motion, Fiep Westendorp Foundation, Stedelijk Museum Amsterdam, War Child.